Kültür Sanat Edebiyat Felsefe
Perşembe, Ekim 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaFilm SinemaSinema Haberleri12. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali

12. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali

12. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali

Dünyanın dört bir yanından gerçeğin öyküsünü anlatmak niyetiyle çekilen belgesel filmler 12. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali’nde buluşuyor. 4-11 Aralık 2009 tarihlerinde 120’den fazla belgesel film, İstanbullu izleyicilerle buluşacak.
Türkiye’de düzenlenen ilk belgesel film festivali İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali on ikinci kez dünyanın her köşesinden öyküleri belgesel izleyicisine taşıyacak.
Festival Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) tarafından, Türkiye’de belgesel sinema kültürünün yerleşmesi ve gelişmesi için 1997 yılında Belgesel Film Günleri adıyla başlatılmıştı.

 

Bu yıl 12.si düzenlenen festivalde Yunanistan’dan, Rusya’dan, Brezilya’dan, Fransa’dan, Küba’dan, İspanya’dan, Ukrayna’dan, Portekiz’den, Polonyadan, Hollanda’dan, İsrail’den, Kanada’dan, Danimarka’dan, Türkiye’den toplam 121 film gösterilecek.

4-11 Aralık 2009 tarihleri arasında gerçekleşecek gösterimler
Fransız Kültür Merkezi, Pera Müzesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Muammer Karaca Tiyatrosu, Kumbara Sanat, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Tarihi Sümerbank Binası, Tütün Deposu, Galatasaray Üniversitesi salonlarında yapılacak.

 

Festival’de üç ayrı bölüm

Festival’de film gösterimleri dışında “Uyumuyorum Belgesel İzliyorum”, Küba Belgesel Sineması ve C Yüzü adlı üç de bölümce bulunuyor.

“Uyumuyorum Belgesel İzliyorum” etkinlikleri Tütün Deposu’nda gerçekleştirilecek. Festivalin bu bölümünde 5,7, 9 ve 11 Aralık tarihlerinde gece 00:00’dan sabah 06:00’ya kadar belgeseller gösterilecek

“Küba Belgesel Sineması” bölümcesinde Küba’nın ilk kültürel kurumu olan “Küba Sinema Sanatı ve Endüstrisi Enstütüsü”nün (ICAIC) ellinci yılı olması vesilesi ile bir Küba belgeselleri retrospektifi yapılacak.

C Yüzü bölümünde ise müzikle ilgili belgeseller gösterilecek.

Paralel etkinlikler
Festival boyunca her gün tarihi Sümerbank binasında söyleşi ve etkinlikler gerçekleşecek. Programda Küba’da belgesel sinema, belgesel filmler ve sosyal hareketler, belgesel filmler ve sözlü tarih, belgesel sinema ve kültürel miras gibi farklı başlıklarda gerçkeleşen söyleşilerin yanı sıra atölyeler ve seminerler de var.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi ve gösterim programına ulaşmak için
www.1001belgesel.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments