Kültür Sanat Edebiyat Felsefe
Perşembe, Ekim 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaMüzikMüzik GruplarıMor ve Ötesi şarkılarıyla Narteks.net'te

Mor ve Ötesi şarkılarıyla Narteks.net’te

Mor ve Ötesi, 1995 yılının Ocak ayında Kerem Kabadayı (davul), Harun Tekin (vokal/gitar), Derin Esmer (vokal/gitar) ve Alper Tekin (bas) tarafından kurulan Türk alternatif rock müzik grubudur.Kendi bestelerinden oluşan ilk albümünü 1995 yılının ağustos ayında Stüdyo Spectrum’da kaydeden grup, 1996’nın Ocak ayında çalışmaya son halini verdi ve “Şehir”, 1996’nın Eylül ayında müzik sahnesine çıktı. Grup ayni albüm içerisinde yer alan ve ilk video klibi olan “Yalnız Şarkı”, şarkısına klip çekti.

Mor ve Ötesi grubu, Türkiye’yi 2008 Eurovision Şarkı Yarışması’nda söz ve müziği kendilerine ait olan Deli (şarkı) adlı Türkçe sözlü şarkı ile temsil etmiştir. İkinci yarı finade yarışan grup, ilk 10’a girmeyi başarınca 24 Mayıs’taki Eurovision finaline katılmaya hak kazanımıştır. Rusya’nın birinci olduğu yarışmada finalinde 12. sırada sahneye çıkıp, yarışmayı 138 puanla 7. olarak tamamlamıştır.

Grup Eurovision sonrası, 24 Kasım 2008’de Başıbozuk (albüm) isimli albümü çıkardı. Eurovision için kaydedilen üç şarkı Deli (şarkı),İddia (şarkı) ve Sonbahar (şarkı)’nın yanı sıra eski şarkılarının remixleri ve canlı performansları bu albümde yeraldı.

1996     Şehir     
1999     Bırak Zaman Aksın
2001     Gül Kendine     
2003     Yaz EP     
2004     Dünya Yalan Söylüyor     
2006     Büyük Düşler     
2008     Başıbozuk     

Katkıda bulunduğu ortak albümler
Şarkılar Bir Oyundur (2000)

“Bülent Ortaçgil için Söylenmiş Bülent Ortaçgil Şarkıları” olarak da anılan albümde Mor ve Ötesi ‘Sen Varsın’ yorumuyla yer aldı.
Sular Yükseliyor (1996)

90’ların ortasında Ada Müzik etiketiyle yayınlanan 14 rock albümünden birer şarkının yer aldığı bu toplamaya mor ve ötesi de ‘Yalnız Şarkı’ ile katıldı.
Savaşa Hiç Gerek Yok (2003)

Athena, Aylin Aslım, Bülent Ortaçgil, Feridun Düzağaç, Koray Candemir, Mor Ve Ötesi, Nejat Yavaşoğulları ve Vega bu single ile Irak’ta başlatılmak istenen savaşa karşı bir araya geldiler. Mor Ve Ötesi’nin ‘Savaşa Hiç Gerek Yok’ adlı bestesinin hep birlikte seslendirildiği bu çalışmada şarkının üç farklı versiyonu bulunuyor.
Söz Vermiş Şarkılar (2004)

Murathan Mungan’ın sözlerini yazdığı şarkılardan oluşan bu proje için Mor ve Ötesi Telli Telli’yi yorumladı.
Onno Tunç Şarkıları (2007)

Grubun Onno Tunç adına yaratılan bir anma albümünde yer almak üzere yorumladığı, 80’li yıllarda Sezen Aksu tarafından söylenmiş olan “1945” şarkısı CD olarak Kolaj isimli plak şirketince Mayıs 2007’de yayımlandı.
Rakun Rolling Stone (2008)

Bir (Canlı – Akustik)
Gece (Canlı – Akustik)
Sevda Çiçegi (Canlı – Akustik)
Büyük Düşler (Canlı – Akustik)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments