Kültür Sanat Edebiyat Felsefe
Pazartesi, Aralık 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaMüzikMüzik GruplarıSovyetler Kızıl Ordu Korosu ve Şarkıları

Sovyetler Kızıl Ordu Korosu ve Şarkıları

Kızıl Ordu Korosu 1928 yılında Moskova Merkez Ordu Kulübü’nde ilk şeklini almıştır. Kızıl Ordu Korosu adı altında oniki asker, bir vokal, bir akordiyon, 2 dansçı ve bir anlatıcı bulunmaktadır. İlk resmi gösterilerini 12 Ekim 1928’de Orkestranın 1929 yılında koro Sovyetler Birliği’nin Uzak Doğu bölgesinde demiryolu inşa eden askerleri ziyaret ederek konserler verirler. Değişik birliklerden insanlardan oluşan koro, orkestra ve dansçılardan oluşan grup rütbe ayrımı yapmadan amatör sanatı geliştirmek, askerlere moral vermek ve onları kaliteli müziğe ilgilerini çekmek amacı ile 1933 yılına kadar 300’e yakın etkinlik düzenledi. Bu dönemde grup sovyet şarkılarla beraber Vasily Solovyov-Sedoy Paris’de Uluslararası Modern Hayatda Sanat ve Teknoloji Sergisi’nde sahne aldılar ve juri tarafından Grand Prix Onur Ödülü’ne layık görüldüler.

II. Dünya Savaşı sırasında Sovyet Cephelerinde, havalanlarında hastahanelerde askerlere ve halka moral vermek için 1500’ün üstünde gösteri yaptılar.

Aleksandrov’un 1946 yılında ölümünden sonra oğlu Boris Aleksandrov koronun yönetimini başarı ile devam ettirdi. 1987’de son emekliliğinden önce Koro’ya Dünya turu sırasında şeflik yaptı. 2003’den günümüze kadar koroya Vyacheslav Korobko şeflik etmektedir.

Bunun dışında koro David Foster, Jean-Jacques Goldman ve Steve Barakatt gibi bir çok popüler sanatçı ve yapımcı ile birlikte de çalışmıştır.

Koro

Koro diğer başka erkek koroları gibi tenör, baritone ve bass olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Ancak bu bölümler sekiz değişik vokal çizgisinde alt kategorilere de bölünmüştür.

Orkestra

Orkestra klasik askeri koro orkestra nüelerinden başka balalayka, domra, akordion, ikili bass, çeşitli tahta üflemeli çalgılar, brass, gitar gibi rus ve batı geleneksel müzik aletlerini de kullannmıştır.

Dans grubu

Grubun sahne gösterilerinde yer alan dansları Zaparozhtsi dansları, kazak süvari dansları, Mart bayramı, askeri danslar, denizci dansları temel olmak üzere zaman zaman bunların birbiriyle kombinelerinden oluşan dansları da kullanılmıştır.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments