Kültür Sanat Edebiyat Felsefe
Perşembe, Ekim 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaMüzikMüzisyenlerEtnik-jazz formunda şarkıların başarılı yorumcusu | Senem Diyici ve şarkıları

Etnik-jazz formunda şarkıların başarılı yorumcusu | Senem Diyici ve şarkıları

Senem Diyici, 1953 istanbul doğumlu. müziğe 6 yaşında, trt çocuk korosu’nda başladı. emin ongan ve feridun darbaz’dan türk müziği dersleri aldı. 1981’te fransa’ya yerleşti. suluboya resimler yaparak hayatını kazandı, bu arada müzik çalışmalarına başladı. hollandalı gitarcı alain blesing’le yaşamını birleştirip, senem diyici quartet’i kurdu. grubun 1990’da yayımlanan ilk albümü ‘takalar’ fransa’da büyük ilgi gördü. ‘jest’ ve ‘divan’la dinleyici kitlesini genişleten diyici’nin cd’leri, france soir, liberation, nouvel observateur gibi yayınların eleştirmenlerince övgüyle karşılandı. şarkıcı, avrupa’da yılda ortalama 40 konser veriyor.
1992 yılında bir caz festivali sırasında ellerinde opera dürbünü ile kendisini süzen bir grup protokol konuğunun, kendisine: ‘‘bunları biliyoruz, bize başka şeyler söyle’’ şeklinde seslenmesine ‘‘rahatsızsanız kapı bu tarafta, çıkabilirsiniz’’ cümlesiyle cevap verdiği için 2001 yılına kadar türkiye’deki tüm organizasyonlardan dışlanmış müthiş bir sese sahip ve sesini enstruman gibiymişçesine kullanabilen bir müzisyendir.

Albümleri :

“ Takalar ” (1989), “ Jest ” (1992), “ Divan ” (1995), “ Tell me Trabizon ” (1998), “ Morceaux Choisis” (2000), “Zıp Çıktı “ (2003), “ Live! ” (2005). DVD 4 Tet Paris (07)’dır.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments