Kültür Sanat Edebiyat Felsefe
Perşembe, Ekim 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaFilm SinemaSinema HaberleriKöprüde Buluşmalar ‘Uzun Metrajlı Film Projesi Geliştirme Atölyesi Film Projelerini’ bekliyor

Köprüde Buluşmalar ‘Uzun Metrajlı Film Projesi Geliştirme Atölyesi Film Projelerini’ bekliyor

Köprüde Buluşmalar ‘Uzun Metrajlı Film Projesi Geliştirme Atölyesi Film Projelerini’ bekliyor

Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin “Köprüde Buluşmalar” seminerleri kapsamında 2008 yılında başlattığı ve 14–15 Nisan 2010 tarihlerinde üçüncüsü düzenlenecek olan Köprüde Buluşmalar Uzun Metrajlı Film Projesi Geliştirme Atölyesi proje başvurularını bekliyor.
Türkiye’den uzun metrajlı film projelerine açık olacak Köprüde Buluşmalar Uzun Metrajlı Film Projesi Geliştirme Atölyesi’ne katılmak isteyen yönetmen ya da yapımcıların, başvurularını en geç 29 Ocak 2010 tarihine kadar onthebridge@iksv.org adresinden veya postayla Uluslararası İstanbul Film Festivali’ne göndermeleri gerekiyor.  Başvuru için gereken belgelere dair ayrıntılı bilgiyi içeren yönetmeliğe ve başvuru formuna www.iksv.org/film adresinden ulaşılabilir.

Sinemacıların projelerini uluslararası bir platformda sunmalarını sağlamayı ve yapım sürecini başlatmaları için gerekli desteği bulmalarına olanak vermeyi amaçlayan Köprüde Buluşmalar Uzun Metrajlı Film Projesi Geliştirme Atölyesi, 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında, 14–15 Nisan 2010 tarihlerinde gerçekleşiyor. İKSV tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 3–18 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Köprüde Buluşmalar Uzun Metrajlı Film Projesi Geliştirme Atölyesi kapsamında
2008 yılında Belma Baş’ın “Zefir”, 2009 yılında Hüseyin Karabey’in “Sesime Gel!” isimli projeleri birinci seçilerek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10.000 USD para ödülüne layık görülmüştü.

Seçilen projelerin yönetmen ve yapımcıları Arte, Eurimages, Fortissimo Films, Binger Lab gibi uluslararası film kuruluşlarının temsilcileri ile görüşme fırsatı bulacak. Böylece
Türk sinemasının projelerine ve ortak yapımlara uluslararası finansman sağlanması için ilk adımlar atılmış olacak. 

Başvurular ve ayrıntılı bilgi için:
Gülin Üstün
Köprüde Buluşmalar
İstiklal Caddesi No: 64 Beyoğlu 34435 İstanbul
onthebridge@iksv.org
0212 334 07 00

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments