Kültür Sanat Edebiyat Felsefe
Çarşamba, Ekim 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaFilm SinemaSinema HaberleriAvatar Halkın kurtuluş örgütü! Kapitalist'lerin Avatar 'a bile tahammülleri yok

Avatar Halkın kurtuluş örgütü! Kapitalist’lerin Avatar ‘a bile tahammülleri yok

Avatar Halkın kurtuluş örgütü! Kapitalist’lerin Avatar ‘a bile tahammülleri yok

‘Avatar’ kendisine bir düşman edindi. Muhafazakar eleştirmenler filmin sosyalizm propagandası olduğunu savunuyor
* New York Press’de yazan Armond White, ‘Avatar’ın “militarizm, kapitalizm ve emperyalizmin gerçeklerini çarpıttığını” yazıyor ve ekliyor: “Suçluluk duygusuyla yapılmış”.
* Weekly Standard’ın sinema yazarı John Podhoretz ise filmin güvenliksiz bir yerde Amerikan askerlerinin yenilmesi isteğini aşıladığını ve bunun Anti-Amerikanizm’in derin bir ifadesi olduğunu söylüyor.
* Muhafazakar web sitesi Libertas’ta yazan Govindini Murty ise “Avatar’ın rahatsız edici derecede anti-insan, anti-militer, anti-Batılı bir dünya görüşü var” diyor. New York Times da film için anti-emperyalist diyor, ancak “Bu, filmi anti-Amerikan yapmaz” görüşüne yer veriyor.

 

Ne dediler?
Hasan Bülent Kahraman
Yazar, sanat eleştirmeni
‘Avatar’ın hafif bir sol tonlama taşıdığı kanısındayım. Bu kadarcık eleştiriye bile sağ eleştirmenlerin tepki göstermesi zaten ‘Avatar’ın sunduğu görüşlerin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Hollywood kötü adamlarını seçerken artık Bush’a yöneliyor.

Ertuğrul Mavioğlu
Radikal Gazetesi Haber Koordinatörü
Bana kalırsa ‘Avatar’ın en güçlü politik mesajı, “Ne kadar büyük ölüm makinelerine sahip olursanız olun, hak etmediğiniz yerdeyseniz, hak ettiğiniz yanıtı alırsınız” olmalı. Bu anlamda emperyalizmin kural tanımaz saldırganlığının karşısında, aklın ve vicdanın ayaklanmasını resmediyor.

 

Alıntı : Radikal

Narteks.net görüşü

Avatar’ın sol’la hele sosyalizmle birlikte anmak deli saçması birşey olur. Muhafazakar diye tanımlanan yazar ve çizer takımının mistik feodalizm artıklıklarına bile karşı duyduğu bu rahatsızlık içinde bulundukları ruh hallerinin ne büyük açmazda olduğunun kanıtıdır. Film , amerikanın özellikle bush yönetiminin dünyada estirdiği terör dalgasının ufak bir eleştirisi olarak görülebilir. Ancak Amerikan sineması her zaman yaptığı gibi ,kendi yönetiminin dünyada da estirdiği terör ve ekonomik saldırıları büyük bir rahatlıkla deşifre eder ama çözümü hiç akla gelmeyecek bir yere havale eder…Burdaki tema da emperyalizme karşı feodalizm… Yani, bırakın herkes eğlensin… İyi seyirler.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments