Kültür Sanat Edebiyat Felsefe
Çarşamba, Ekim 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaTiyatroTiyatro HaberHizmetçiler Oyunu, Müge Gürman yorumuyla sahnede

Hizmetçiler Oyunu, Müge Gürman yorumuyla sahnede

“Hanımefendi bizi koltuklarını sevdiği kadar sever. Bizi ayakyolunun pembe fayanslarını, banyo leğenini sevdiği kadar sever. Ama bak, biz birbirimizi sevemeyiz. Çünkü bok, boku sevmez.”

1986’da hayata veda eden ünlü Fransız yazar ve aktivist Jean Genet’nin artık klasikleşen oyunu Hizmetçiler, bu defa Müge Gürman yorumuyla sahnede!

Geçtiğimiz yıllarda Devlet Tiyatroları bünyesinde sahnelenen Müfettiş, Salome, Küçük Bir İş İçin Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor, Cadıların Macbeth’i gibi usta prodüksiyonların altına imza atan yönetmen Müge Gürman’ın bağımsız genç oyuncularla yürüttüğü özel bir proje olan Hizmetçiler oyunun özel gösterimleri 16 Şubat’tan itibaren Şubat ve Mart aylarında Salı akşamları 20:30’da Jazz Cafe’de yapılacak.

Genet’nin 1933’te işlenen ünlü Papin Kardeşler cinayetinden esinlenerek yazdığı Hizmetçiler, kapalı kapılar arkasında, yakaladıkları her fırsatta, hanımefendilerini öldürme fantezileri kuran iki hizmetçi kardeşi konu alır. Bu fanteziler ve oyunlar iki hizmetçi için giderek bir varoluş yolu haline gelmiştir. Peki bu fantezileri gerçeğe dönüştürebilecekler midir?

Oyunda Sezin Bozacı ve Sanem Öge hizmetçileri canlandırırken, Alper Saldıran hanımefendi rolünü üstleniyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımı Başak Özdoğan’a, görsel iletişim tasarımı Behiç Alp Aytekin’e ait.

Yazan: Jean Genet
Çeviren: Salah Birsel

Yöneten: Müge Gürman

Oyuncular:
Sanem Öge
Sezin Bozacı
Alper Saldıran

Dekor ve Kostüm Tasarımı: Başak Özdoğan
Reji Asistanı: Fatih Fay
Görsel İletişim Tasarımı: Behiç Alp Aytekin
Işık Operatörü: Mustafa Karakoyun
Ses Operatörü: Tamer Barış Ülger

Teşekkürler: Mahir Günşıray, Banu Fotocan, Şebnem Sözer, Çetin Sarıkartal, Claude Leon, Yaman Ceri, Ayça Damgacı, Ayşe Bayramoğlu, Gökhan Küçük

İletişim için: 0535 361 70 82, 245 05 16
www.jazzcafeistanbul.com

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments