Kültür Sanat Edebiyat Felsefe
Çarşamba, Ekim 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaMüzikMüzisyenlerTürküleri batı senteziyle harmanlayan bir yorumcu | Mustafa Özarslan

Türküleri batı senteziyle harmanlayan bir yorumcu | Mustafa Özarslan

1970 yılında Şarkışla’nın Sarıkaya köyünde doğmuştur, aslen Bayburtludur İlk, orta ve Lise öğrenimi Ankara Çankaya 50.Yıl Lisesinde yüksek öğrenimimi Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. 1994 yılında Oğuz Aksaç ile birlikte müzik çalışmalarına başladı ve birlikte Grup Çığ’ı kurdu. Doğaçlamayı ve türkülerin aslını bozmadan başka ulusların müzikal formlarını da (Caz, Rock, Blues, vb.) türküler içinde kullanmaya çalıştı.

5 adet Grup Çığ albümünün yanı sıra, Salkım Söğüt 2 ve Salkım Söğüt 3, Muhabbet Türküleri, Şeyda Türküler, ve Dost Kervanı albümlerinde de yer aldı. Ayrıca Selda Bağcan, Yavuz Bingöl, Umuda Ezgi, Nurettin Rençber, Seza Kırgız, Yol Arkadaşları, Abidin, Mehmet Özcan, Tayfun Talipoğlu, Özcan Türe ve Hakan Yeşilyurt gibi birçok sanatçının albümlerinde solo ve vokal olarak destek verdi.2003 yılında ilk solo albümü Sevdalı Turna Türküler’i çıkardı 3 yıl aradan sonra 2006 yılında ikinci solo albümü olan Beyhude’yi çıkardı.

Yön fm’de Sabahat Akkiraz’la birlikte sahne aldığı konserler dizisi büyük beğeni topladı. 2008 yılında Birlikte Türküler Söylüyoruz isimli, Sabahat Akkiraz’la ortak bir albüm yaptılar.

Albümleri

Grup Çığ

* Çığ Türküleri (1998)
* Yayla Çiçeği (2000)
* Nida (2002)
* Mevsim (2004)
* Çığ Halayları (2005)

Solo

* Sevdalı Turna – Türküler (2003)
* Beyhude (2006)

“Birlikte Türküler Söylüyoruz(Sabahat Akkiraz)(2008)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments